Kajakktraller

Etter å bært oss forderva for et par dager siden beslutta vi å gå til innkjøp av kajakktraller. Som sagt, så gjort. Nå er vi eiere av hver vår Nordmark Kajakktralle, og er et par tusenlapper fattigere.

Jeg har aldri brukt slike traller før - og hvem skulle egentlig tro at det var no hokus pokus - men fakta er at bruk av disse kajakktrallene krever at man er oppmerksom; De har forholdsvis store hjul -noe som gjør at kajakken blir liggende vannrett i forhold til lengden på armen, altså unngår man at enden på kajakken subber nedi bakken. Dette er jo vel og bra, men de høye hjulene gjør også at hele kostebinderiet blir ustabilt, og man er nødt til å støtte kajakken selv når man skal over den minste hindring for å unngå velt. Dette fikk jeg smertefullt erfare da jeg dro tralla over en nesten umerkbar dump i bakken, og hele møkka velta. Resultatet var at jeg slo av et uhyggelig stort skall (1 x 4 cm) av akterenden på kajakken...jaja, så får jeg i det minste skaffa meg det reparasjonssettet....

Videre løsna strammereimene hele tiden slik at kajakken forskjøv seg på tralla -i ettertid fant jeg ut at strammereimene måtte surres to ganger rundt kajakken i stedet for én...
Polstringene er i tillegg for tynne, så metallbitene under gnager seg fort inn i kajakken. Dette løses selvsagt enkelt med å legge på mer polstring.

Vennskapet til Nordmark Kajakktralle har fått en turbulent start, men den er tross alt veldig solid, så jeg tror vennskapet kommer til å vokse over tid.

Kommentarer:
Postet av: Carsten Roshauw

Hei,
Jeg ser at du har en Jananutica Neptunia. Jeg vurderer kjpe en slik. Er du fornyd meg farkosten? Kan du si noe om stabilitet, sittekomfort etc?
Med vennlig hilsen
Carsten Roshauw
Bygy all 87 c. 0268 Oslo

22.aug.2007 @ 22:05

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/1722620