Lagring av kajakk i oslo -en utfordring

Da er det sesong igjen - Ja, jeg vet at det er sesong hele ret, men jeg har da alts ikke tatt s mye som et padletak i hele vinter -Og noe av grunnen til det er at fjorden ikke er tilgjengelig nok; Jeg har som tidligere nevnt lagringsplass i et lagerlokale i gamlebyen, men s lenge det ikke finnes noen muligheter for lagre kajakkene i umiddelbar nrhet til sjen, s blir terskelen for komme seg utp hyere - Spass mye hyere at jeg alts ikke har padla i det hele tatt i vinter.

Det er heller ikke interessant st p venteliste, eller i det hele tatt bli medlem hos en av byens padleklubber. Jeg padler fordi jeg liker friheten og uavhengigheten ved det, og vil ikke forplikte meg til vasking av klubblokaler og kakelotterier for f tilgang til et lagringssted.

Det som imidlertid er interessant er hre hvordan andre har lst tilsvarende utfordringer, og om det evt finnes noen vilje til finne en felles lsning. Skriv en kommentar eller send meg en mail

Oppbevaring av kajakk

Å finne lagringsplass for kajakker kan være en utfordring. Selv fikk jeg tilgang til et lagerlokale, men det gikk ikke an å benytte hverken gulv- eller veggplass. Da gjenstår én mulighet: å henge kajakkene oppunder taket. Med sine drøye 5 meter i lengde, og 55 cm bredde er en kajakk ganske vrien å håndtere, men etter å klødd meg litt i hodet kom jeg fram til en innretning som gjorde det relativt greit å få heisa kajakken oppunder taket. Ikke kosta det no særlig i materialinnkjøp heller. Slik gjorde jeg det:

Kajakkheis2

Jeg bruker to lastereimer som jeg slår rundt kajakken og trelekten. Det er viktig å finne balansepunktet til kajakken før man heiser den opp. Vi er alltid to når vi heiser opp kajakkene - én som heiser, og én som står på en gardintrapp og stabiliserer og fester karabinkrokene.

Les mer om oppbevaring hos Kajakknett

Kajakktraller

Etter å bært oss forderva for et par dager siden beslutta vi å gå til innkjøp av kajakktraller. Som sagt, så gjort. Nå er vi eiere av hver vår Nordmark Kajakktralle, og er et par tusenlapper fattigere.

Jeg har aldri brukt slike traller før - og hvem skulle egentlig tro at det var no hokus pokus - men fakta er at bruk av disse kajakktrallene krever at man er oppmerksom; De har forholdsvis store hjul -noe som gjør at kajakken blir liggende vannrett i forhold til lengden på armen, altså unngår man at enden på kajakken subber nedi bakken. Dette er jo vel og bra, men de høye hjulene gjør også at hele kostebinderiet blir ustabilt, og man er nødt til å støtte kajakken selv når man skal over den minste hindring for å unngå velt. Dette fikk jeg smertefullt erfare da jeg dro tralla over en nesten umerkbar dump i bakken, og hele møkka velta. Resultatet var at jeg slo av et uhyggelig stort skall (1 x 4 cm) av akterenden på kajakken...jaja, så får jeg i det minste skaffa meg det reparasjonssettet....

Videre løsna strammereimene hele tiden slik at kajakken forskjøv seg på tralla -i ettertid fant jeg ut at strammereimene måtte surres to ganger rundt kajakken i stedet for én...
Polstringene er i tillegg for tynne, så metallbitene under gnager seg fort inn i kajakken. Dette løses selvsagt enkelt med å legge på mer polstring.

Vennskapet til Nordmark Kajakktralle har fått en turbulent start, men den er tross alt veldig solid, så jeg tror vennskapet kommer til å vokse over tid.

Ny kajakk, ny blogg


Etter et par års opphold er jeg endelig tilbake på sjøen igjen -To splitter nye Neptunia'er fra italienske Janautica ligger klare til å ta meg og reima mi ut på bøljan den blå. Tidligere padlet jeg en Sealution II fra Wilderness Systems, og overgangen fra tung plastbalje til lett og smooth glassfiber føles veldig bra.
Janautica Neptunia
Til tross for navnet - Janautica Neptunia, som høres ut som en eller annen potteplante - ser jeg fram til mange timer til sjøs med våre nyervervelser denne sommeren!

august 2007
ma ti on to fr l s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31